Hlavní obsah

Provokatér si užíval výhru nad gigantem. Pak přišel trest

Pěst létala vzduchem. Jednou, dvakrát, třikrát. Fanoušci slavného klubu nevěřili vlastním očím. Fotbalista Raúl Silva z Bragy mířil nesportovním gestem právě k nim. Dával jim najevo, jak moc je nemá rád a těší ho výhra na stadionu lisabonské Benfiky. Sudí pro jeho počínání neměl pochopení, a i když už bylo po závěrečném hvizdu, ukázal mu druhou žlutou kartu, takže se provokatér může těšit na trest od disciplinárky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nesportovní gesto rozpoutalo potyčku, sudí tasil červenou kartuVideo: sntv

 
Článek

Ve Španělsku se euforicky slaví výhra nad Realem Madrid či Barcelonou, v Německu jsou fanoušci i hráči štěstím bez sebe, když si vyšlápnou třeba na Bayern Mnichov. A v Portugalsku platí, že nad Benfikou Lisabon se také nevyhrává každý den a na jejím stadionu obzvlášť. Fotbalisté Bragy si tenhle pocit vychutnávali v sobotu pozdě večer.

Raúl Silva to ale pořádně přehnal. Poté, co sudí zadul naposledy do píšťalky, začali se hráči Bragy objímat. Nikoliv však zmíněný Silva, ten pochodoval k tribunám a gesta se zaťatou pěstí dával najevo, že Benfiku zrovna nemusí a z vítězství má obrovskou radost.

Na hřišti v tu chvíli začala pořádná strkanice. Pochopení pro nesportovní gesto směřující k fanouškům poražených neměl sudí, který hráči ukázal druhou žlutou kartu. Raúl Silva se tak může těšit na dodatečný trest od disciplinárky.

Reklama

Související témata: