Hlavní obsah

Kvůli stávce policistů jsou v ohrožení šlágry nizozemské ligy

AMSTERODAM/ROTTERDAM

Kvůli stávce policistů byly odloženy dva víkendové šlágry nizozemské fotbalové ligy. Duely Ajax - PSV Eindhoven a Feyenoord - Alkmaar jsou považovány z hlediska bezpečnosti za mimořádně rizikové a bez přítomnosti policie se hrát nemohou.

Článek

Strážci zákona požadují vyšší mzdu a jak agentuře Reuters potvrdil zdroj z rotterdamské policie, stávka bude. Tím pádem nikdo z policistů nebude v době utkání dohlížet na pořádek na stadiónu De Kuip. "Kdyby byl starosta moudrý muž, tak by to utkání odvolal," řekl zdroj.

Primátor nizozemské metropole Job Cohen v sobotu v rozhlase uvedl, že absence policistů na stadiónu by znamenala nepřijatelný hazard. "Prostě nemůžeme nijak zajistit, že by vše proběhlo hladce," odůvodnil odložení zápasu prvního s druhým týmem tabulky.

Představitelé Amsterodamu i Rotterdamu požadovali soudní zákaz stávky, protože je podle nich ohrožena bezpečnost veřejnosti. Soud jejich žádosti nevyhověl, nicméně uvedl, že by se policisté měli vrátit do práce v případě, že situace ohrožující veřejný pořádek nastane.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články