Hlavní obsah

Fotbalista Porta chtěl kvůli rasistickým urážkám opustit hřiště

Provokace, létající sedačky, opičí skřeky a odchod ze hřiště. Jednadvacáté kolo portugalské ligy mezi domácí Guimaraesí a Portem se proměnilo v absurdní divadelní představení. Fotbalista Moussa Marega chtěl kvůli rasistickým urážkám opustit hřiště. Těsně před tím vsítil vítěznou branku na 2:1 a svými gesty provokoval domácí fanoušky. Ti na oplátku údajně spustili nechvalně proslulé opičí skřeky a v odchodu do šaten reprezentantovi Mali zabránili až spoluhráči. Kouč Sérgio Conceicao po incidentu reprezentanta Mali nakonec raději vystřídal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fanoušci rasisticky uráželi fotbalistu Porta Moussu MareguVideo: sntv

 
Článek

Útočník Porta vsítil rozhodující branku na 2:1 v 60. minutě utkání. Pak se vydal směrem k domácím příznivcům a divoce na ně něco gestikuloval. Odpovědí mu bylo několik vytrhaných sedaček, které přiletěly na hrací plochu a afrického fotbalistu spolu s jeho kolegy málem zasáhly do hlavy.

Jenže tím celá taškařice ještě nekončila. Ochozy mohutně bučely. Marega tvrdí, že byly slyšet opičí skřeky a rozzuřený útočník chtěl proto opustit hřiště. V tom mu zabránili spoluhráči, ale trenér ho následně stejně raději vystřídal. Situaci zjevně neprospěl ani fakt, že reprezentant Mali za Guimaraes v rámci hostování odehrál sezonu 2016/2017.

Kouč Porta po utkání naznačoval, že Marega byl terčem rasistických urážek už od rozcvičky. „Uráželi ho ještě předtím, než zápas začal. Jsme rozhořčeni tím, co se stalo," uvedl trenér ligového vicemistra.

Reklama

Související témata: