Hlavní obsah

Lafata o podzimu v Austrii: Góly mi tam padaly až v závěru

Fotbalovým podzim skončil v Rakousku 23. kolem a mezi střelce se v něm zapsal útočník Austrie Vídeň David Lafata. Jeho gól však vídeňskému týmu stačil v Mattersburgu jen na bod za konečnou remízu 1:1.

Článek

„Hrálo se na těžkém terénu, od pátečního rána tady sněžilo. Ještě těsně před zápasem odklízeli ze hřiště sníh, ale fotbal celkem ušel. Měli jsme velkou šanci hned v 5. minutě, jenže náš pravý záložník trefil z malého vápna břevno prázdné branky.

Krátce po tom jsem dal první gól. Do vápna šel centr ze strany, možná to byla spíš nepovedená střela, a dával jsem to z první podél brankáře. Pak jsem ještě mohl přidat druhý gól. Dal jsem si balón mezi stopery, ale míč trochu odskočil a trefil jsem brankáře do kolen. Po půlhodině hry jsme se trochu zbytečně zatáhli, domácí hrozili hlavně ze standardek a po jedné z nich jsme před poločasem inkasovali. Po přestávce tam byly ještě šance na obou stranách, my jsme trefili tyč, ale remíza je asi spravedlivá.

Trošku mě mrzí, že liga končí, protože jsem až v závěru podzimu začal hrát pravidelně v útoku. A ve dvou posledních zápasech jsem dal jediné dva góly v sezóně. Předtím jsem hrával spíš v záloze, někdy jsem byl jen na lavičce. Konkurence je velká, máme tady asi šest útočníků, a když hrajeme jen na jednoho, dostává většinou přednost rakouský reprezentant Kuljic, který dal osm gólů. Doufám, že na jaře budu mít víc prostoru.

Liga je hodně vyrovnaná, ve hře o titul je pět týmů včetně nás. I díky tomu, že na rozdíl od minulé sezóny tak nedominuje Salcburk. Nepostoupili do Ligy mistrů, pak ani do Poháru UEFA a to je poznamenalo. Aspoň je to pro lidi zajímavější."

Reklama

Související témata: