Hlavní obsah

Novotný: Patnáctý titul letos určitě nepřidám

Karel FeltPrávo

Fotbalový obránce Jiří Novotný, který s pražskou Spartou získal neuvěřitelných čtrnáct mistrovských titulů, působí již půl roku ve Slovenském Ružomberoku. S aktuálně šestým týmem nejvyšší slovenské soutěže se na jaře pokusí bojovat o konečnou třetí příčku. „Slovenské lize kralují Artmedia a Žilina. To jsou kluby, které mají nad ostatními převahu,“ zmínil se Novotný Právu o jasné dominanci těchto dvou týmů v Corgoň lize.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Obránce Jiří Novotný ještě v dresu Mostu.

Článek

V letech 1987 až 2003 jste získal se Spartou čtrnáct mistrovských titulů. Přivezete si ze Slovenska patnáctý?

Letos patnáctý titul nepřidám. Slovenské lize kralují Artmedia a Žilina. To jsou kluby, které mají nad ostatními převahu. Za nimi je pět týmů, mezi nimi i Ružomberok, které bojují o třetí příčku. Bude hodně záležet na štěstí.

Po odchodu ze Sparty jste hrál v Kazani, pak v Mostě a Blšanech, teď už půl roku na Slovensku. Jakou úroveň má nejvyšší slovenská soutěž?

Artmedia a Žilina by určitě i u nás hrály hodně nahoře. Žilina to potvrdila výborným výkonem proti Slavii v předkole Ligy mistrů. Pět dalších by se pohybovalo od osmého místa níž.

Na jakém místě v sestavě Ružomberoku hrajete?

Na tradičním, tedy na místě stopera s úkolem řídit obranu.

V dubnu vám bude 38 let. Jaké máte další plány?

Smlouva v Ružomberoku mi končí v létě, pak uvidím. Především ji chci dodržet.

Jistě pořád sledujete českou ligu. Sparta ztrácí na Slavii pět bodů, může tradičního rivala ještě předstihnout?

V červnu roku 1987 jsem nastoupil za Spartu poprvé a podílel se tak, i když pár minutami, na titulu. Odcházel jsem v lednu 2003 do Kazaně, takže jsem přispěl na podzim 2002 i k titulu v roce 2003. Chci tím říct, že za ty roky jsem zažil i větší bodovou ztrátu. Na podzim 1996 jsme šli nahoru z posledního místa v tabulce. Věřím, že Sparta na titul má, ale bude záležet na začátku jara. Slavia měla skvělý podzim, ale pustila Vlčka, který byl největší osobností. Ani velké posily nemusí takového hráče nahradit. Spartě se vrací Sivok, který může s Řepkou hodně vyztužit obranu. Rozhodne momentální forma hráčů a týmů.

Reklama