Hlavní obsah

Fotbalista Lukáš Zelenka se vrací do belgického Westerlo

Český fotbalista Lukáš Zelenka ukončil po dvou letech působení v tureckém Manisasporu a přestoupil do Westerlo. S jedenáctým týmem belgické ligy ve středu podepsal osmadvacetiletý záložník smlouvu na 3,5 roku. Zelenka se vrací do dobře známých míst, neboť ve Westerlo už hrál v letech 1999 až 2001. Hráč informoval ČTK o svému přestupu krátce po podpisu smlouvy.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Fotbalista Lukáš Zelenka ještě v dresu pražské Sparty

Článek

Po návratu z belgického angažmá, kam odešel v juniorském věku, strávil Zelenka roky 2001 až 2005 ve Spartě Praha, kde předtím fotbalově vyrůstal. S letenským týmem získal dva mistrovské tituly, navíc se v roce 2002 stal tahounem reprezentační jednadvacítky, která vyhrála mistrovství Evropy.

Před dvěma lety vyrazil údajně za 60 miliónů korun do neznámého, ale tehdy ještě bohatého tureckého klubu. V Manisasporu se stal brzy miláčkem diváků a přes krátkou roztržku s tehdejším trenérem vydržel na poměry českých fotbalistů poměrně dlouho. Jenže letos na podzim začaly docházet klubu peníze, protože ho opustil hlavní sponzor, společnost Vestel.

Jedním z možných uchazečů byla i Mladá Boleslav

Zelenka proto ani nedohrál v Turecku podzimní část ligy a v závěru se připravoval v Praze individuálně, přičemž začal vyjednávat se zájemci. "Všechno směřovalo k tomu, že oželím nějaké peníze, které mi Vestel dlužil, a budu volným hráčem," uvedl středový záložník. Jedním z možných uchazečů o jeho služby se na chvíli stala i Mladá Boleslav, ale na konkrétní jednání už ani nedošlo.

Zelenka se domluvil v Belgii, kde má hodně dobrých známých. "Vyrazil jsem v neděli do Turecka a tam si všechno sám včetně smlouvy ukončil. Vyklidil jsem dům, v němž jsme žili, a vydal se rovnou do Belgie," uvedl fotbalista.

Ve Westerlo prý dostal velmi dobrou smlouvu a ještě ve středu si vybral nové bydlení. "Zatím zde budu sám, ale brzy přicestuje i rodina," řekl. S tréninkem v klubu začne již ve čtvrtek, ale na víkendovou ligu ještě připraven nebude. "Musím nejdříve potrénovat s týmem a také vyřizování formalit s přestupem ještě nějaký den potrvá. Už se ale moc těším, jak budu zase hrát," prohlásil fotbalista, který má na kontě tři reprezentační starty.

Reklama

Související témata: