Hlavní obsah

Kodaň vážně usiluje o sparťanského fotbalistu Pospěcha

KODAŇ/PRAHA

Dánský klub FC Kodaň vážně usiluje o angažování sparťanského fotbalového obránce Zdeňka Pospěcha. Ten dal sice na počátku zimní přípravy najevo, že po neúspěšných námluvách s Wolfsburgem už do zahraničí během zimy nepřestoupí, severský klub nicméně po spekulacích z minulého týdne vystupňoval podle dánských deníků svoji nabídku.

Článek

FC Kodaň dá za reprezentačního obránce Zdeňka Pospěcha Spartě částku, kterou Pražané požadovali od Wolfsburgu, tedy v přepočtu asi 50 miliónů korun. „Dánský mistr, kde už hraje Libor Sionko, mu nabízí smlouvu na čtyři a půl roku a plat, jaký by měl i v Německu,“ řekl Právu hráčův manažer Pavel Zíka z agentury Sport Invest International.

„Kodaň Pospěcha sledovala celý podzim, teď se zřejmě rozhodla. Bude záležet na hráči, jak se rozhodne. Po nevydařeném přestupu do Wolfsburgu řekl, že v zimě už nikam nechce. Prodávat nemusíme, ale pokud by chtěl odejít, bránit mu nebudeme,“ dodal šéf sparťanské komunikace Jakub Otava.

Sionka se v klubu na Pospěcha vyptávali

"V dánských novinách se to v týdnu hodně přetřásalo, možný příchod reprezentanta by byl událostí," uvedl pro ČTK Sionko.

Se Sionkem kodaňští funkcionáři příchod krajana podrobně konzultovali. "Samozřejmě, že se mě vyptávali, a mohl jsem jim Zdeňka jen doporučit. Je to nejen výborný fotbalista, ale také slušný člověk a příjemný parťák," vyzdvihl záložník vlastnosti spoluhráče z národního týmu.

Sionko: Rozhodnutí je na Pospěchovi

Také s Pospěchem už několikrát o možném přestupu telefonicky mluvil. "Nechci ho přemlouvat, jen jsem mu vysvětloval, jaké jsou zde možnosti, a co by ho čekalo. Rozhodnutí je jen na něm a jeho rodině," řekl Sionko, podle kterého jsou Dánové ochotni zaplatit tolik peněz zřejmě proto, že minulý týden prodali do Fulhamu jednoho stopera.

Pro Pospěcha by mohl být odchod do Dánska výhodný i vzhledem k reprezentaci. Zatímco v Německu by podle všeho musel bojovat o důvěru, v Kodani se mu skýtá možnost vytvořit se Sionkem sehranou dvojici na pravé straně hřiště. "Rozhodně z Kodaně do reprezentace není dál než ze Sparty," vzkázal Sionko, který je stejně jako Pospěch v nominaci reprezentace pro únorový dvojzápas na Kypru.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články