Hlavní obsah

Fotbalisté FK Moskva chtějí hrát ruskou ligu na Stamford Bridge

MOSKVA

Nejen, že mají fotbalisté londýnské Chelsea ruského vlastníka, ale brzy se může stát, že by na stadiónu Stamford Bridge hrály dokonce ruské kluby. Prezident ruského fotbalového klubu FK Moskva Jurij Bělous představil projekt, podle kterého by jeho tým odehrál první utkání v novém ligovém ročníku proti mistru ruské ligy Zenitu Petrohrad v Londýně. A nejlépe ve stánku Chelsea Stamford Bridge.

Článek

S celým nápadem přišla údajně společnost IMG, která zastupuje celou řadu ruských fotbalistů, a celý projekt by i finančně zaštítila. "Vidí v ruském hráčském trhu obrovskou perspektivu a toto je pro ně dobrá možnost prezentovat ruskou ligu v zahraničí. A také pro ruskou ligu by to bylo určitě přínosem, jednání intenzivně probíhají," prohlásil Bělous pro ruský deník Sport-Express.

V úterý hodlá Bělous o plánu sehrát zápas ruské ligy poprvé v zahraničí seznámit Ruský fotbalový svaz a věří, že by neměly nastat komplikace. "Myslím, že je to v zájmu všech ruských klubů i samotné ligy. S prezidentem Zenitu Sergejem Fursenkem už jsme předběžně dohodnuti," řekl Bělous o domluvě s Petrohradem, za který hraje český útočník Radek Šírl.

Zápas je naplánován na 22. nebo 23. března a pokud by se uskutečnil opravdu na stadiónu Stamford Bridge pro pro bezmála 42 tisíc diváků, nemá Bělous obavy, že by nepřišlo dost fanoušků. "V Anglii žijí tisíce našich krajanů a zápas by byl určitě zajímavý i pro anglické fanoušky. Vždyť půjde o duel posledního mistra s čtvrtým celkem tabulky," myslí si šéf FK Moskva.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články