Hlavní obsah

Kapitán Sparty Pospěch přece jen přestupuje do FC Kodaň

PRAHA

Fotbalisté pražské Sparty nakonec přece jen přišli o svého kapitána. Obránce Zdeněk Pospěch totiž definitivně přestoupil do FC Kodaň, kde podepsal smlouvu na tři a půl roku. Ještě na začátku ledna měl Pospěch namířeno do německého Wolfsburgu, ale z přestupu nakonec sešlo. Poté se rozběhly námluvy s dánským FC Kodaň, kde se nakonec hráč dohodl na transferu.

Článek

Devětadvacetiletý fotbalista dopoledne podstoupil v dánském hlavním městě zdravotní testy a následně podepsal smlouvu. Ta platí na tři a půl roku, vyprší tedy v červnu 2011. „Na jednu stranu nás mrzí, že Zdeněk odchází, protože byl v kabině i na hřišti jedním z vůdců týmu. Ale měli jsme s hráčem dohodu, že mu v případě nabídky přijatelné pro obě strany nebudeme v odchodu nijak bránit,” uvedl v tiskové zprávě Jakub Otava, ředitel komunikace Sparty.

Pospěch už měl namířeno do Wolfsburgu, když jednání zkrachovala, hovořil o setrvání ve Spartě. Nakonec jej zlákal dánský celek. „Je to pro mě další posun v kariéře, první zahraniční angažmá. Čeká mě mnoho práce na hřišti i mimo něj, protože se musím naučit jazyk a zorientovat se v novém prostředí. Ale je to výzva a těším se na nové zážitky, zahraniční angažmá vždy bylo jedním z mých fotbalových snů,” řekl Pospěch krátce po podpisu smlouvy.

FC Kodaň by měla za Pospěcha zaplatit částku kolem 50 miliónů korun. „Ze Sparty neodcházím s lehkým srdcem. Je to klub, v jehož dresu jsem si vybojoval místo v reprezentaci a nejen proto na něj nikdy nezapomenu. Budu klukům držet palce, aby obhájili titul,” dodal reprezentační obránce.

Pospěch se ještě ve středu večer vrací do Prahy, v novém působišti se má hlásit v neděli 27. ledna. V týmu úřadujícího dánského mistra se Pospěch sejde s dalším českým reprezentantem Liborem Sionkem, který se do Kodaně stěhoval loni v létě z Glasgow Rangers.

Rodák z Opavy přišel do Sparty v létě 2005 z Baníku Ostrava. Celkem v lize odehrál 196 utkání, v nichž vsítil 26 branek. V reprezentaci nastoupil k pěti zápasům, ani v jednom se gólově neprosadil.

Reklama

Související témata: