Hlavní obsah

Brankář Rodinger má nakročeno do Slovanu Bratislava

PRAHA

Dominik Rodinger, dvacetiletý český fotbalový brankář, je jednou nohou ve Slovanu Bratislava. Podle jeho agentky Hany Novákové je přestup na spadnutí a již zbývá dotáhnout jen několik detailů. Navíc si ho všimli i trenéři české jedenadvacítky Vítězslav Lavička a Petr Kouba, pozvánka na reprezentační sraz „21“ přišla vzápětí.

Článek

Rodinger začínal jako brankář v žákovských letech v dresu pražské Libuše. „Po třech letech mě to v bráně přestalo bavit a šel jsem do pole,“ odhaluje své začátky nadějný gólman. Poté však dostal nabídku od Bohemians na post brankáře a rozhodl se ji přijmout.

Jeho cesta poté vedla přes hostování v Teplicích a Xaverově až do vzdálených slovenských Michalovců. „Ani jsem si nestihl uvědomit kam jdu, bylo to strašně rychlé, možná to ale bylo ku prospěchu,“ poznamenal ke svému přestupu do druholigových Michalovců. Ze začátku to pro něho nebylo lehké. Byl daleko od rodiny a také měl trochu problémy s řečí, protože zamířil až na východ Slovenska. Hodně mu však pomohli spoluhráči a přítelkyně, kterou si u našich východních sousedů našel.

Michalovce jsou pro české kluby daleko

V klubu strávil jeden a čtvrt roku. Několikrát se dostal do sestavy kola druhé nejvyšší soutěže. Jeho kvalitní výkony neunikly zrakům pozorovatelů, převážně slovenských týmů. Z české soutěže se neozval nikdo. „Z Čech nic nebylo, protože Michalovce jsou daleko, nikdo se tam podívat nepojede,“ řekla pro Sport.cz Hana Nováková.

Rodinger tak zamířil do Slovanu Bratislava, se kterým se již několik dní připravuje. V klubu je pro něho připravena smlouva na tři a půl roku. „Odchytal jsem už dva poločasy, teď jedeme na soustředění do turecké Antalye,“ řekl Rodinger. Podle Novákové s ním ve Slovanu počítají na post prvního brankáře. „Nikdo mi nezaručí, že budu chytat, ale trenér Boris Kitka řekl, že šanci dostanu,“ poznamenal Rodinger.

Těší se na reprezentační sraz

Pozvánka do reprezentace ho příjemně překvapila. „Těším se na sraz, mělo by to být bez problémů,“ řekl spokojeně. Nominace však paradoxně přišla až po nabídce chytat za slovenskou jedenadvacítku. „To mohl být ten impuls,“ nechal se slyšet.

"Je o něj zájem i v první slovenské lize. Byl by hřích ho nevidět a nevyzkoušet," řekl trenér lvíčat Vítězslav Lavička na adresu Rodingera po oznámení nominace.

Ve Slovanu je přátelská atmosféra

Nějaké informace o svém budoucím působišti si již zjišťoval. V klubu se také potká se svým bývalým spoluhráčem z Teplic Janem Králem. „Ve Slovanu je kamarádská atmosféra. Navíc to mám z Bratislavy domů jen tři hodiny, takže můžu jezdit na otočku,“ řekl.

Na závěr chtěl poděkovat své agentce, která se ho ujala. „Jsem strašně vděčný Hance, že mě vzala pod svá křídla a že mi pomohla,“ vyjádřil svůj vděk.

Reklama

Související témata: