Hlavní obsah

Fotbalista Zbončák ukončil angažmá v Řecku

PRAHA

Fotbalový záložník Martin Zbončák zřejmě znovu změní působiště. Někdejší fotbalista Sparty, Slavie, Brna či Liberce má za sebou sice vydařený podzim ve službách Iraklisu Soluň, jenže po změně majitele došlo v klubu k velkému třesku, který odnesli všichni cizinci včetně českého fotbalisty. Třiatřicetiletý hráč nyní přemýšlí, kde bude ve své kariéře pokračovat.

Článek

Zbončák přitom zažil příjemný podzim: většinou se objevoval v základní sestavě mužstva, které nyní figuruje na jedenáctém místě řecké ligy. Do sestavy se ale naposledy dostal 23. prosince proti Arisu, od té doby nehrál ani minutu. "Neměl jsem důvod odcházet, ale klub koupili jiní majitelé a všichni cizinci ze dne na den skončili," vysvětlil Zbončák zvrat uvnitř klubu, který ale není v Řecku až tak neobvyklý. Iraklis získal španělský investor, který si místo legionářů z různých zemí přivedl své krajany.

Český fotbalista se proto sbalil a vydal zpět domů, kde čeká na další angažmá. Jednání s potenciálními zájemci ale bude mít ulehčeno, protože se stal volným hráčem a pro nový klub nebude jeho přestup tak nákladnou záležitostí.

Zbončák působil v české lize od sezóny 1995/96, kdy začal nastupovat v dresu Brna. Později působil v Liberci, ve Spartě, odkud odešel za trenérem Jaroslavem Hřebíkem do Dynama Moskva, po návratu hrál ve Slavii i v Mostu. Poslední zápas v domácí soutěži odehrál loni 21. května v mosteckém dresu proti Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata: