Hlavní obsah

Vlček dvěma góly pomohl Anderlechtu k postupu v poháru

Český reprezentační útočník Stanislav Vlček zaznamenal první soutěžní trefy v dresu Anderlechtu Brusel, když dvěma góly pomohl k výhře 3:0 v utkání čtvrtfinále belgického poháru s Denderem. Spolu s Vlčkem se tak na semifinálové boje mohou těšit také další dva čeští reprezentanti Jan Polák, který ve středu odehrál celé utkání, a brankář Daniel Zítka, který odpočíval.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Bývalý kapitán Slavie Stanislav Vlček - ilustrační fotografie

Článek

Vlček, který do Anderlechtu přestoupil v lednu ze Slavie, se poprvé v soutěžním utkání objevil v základní sestavě a trenérovi se odvděčil za důvěru hned po několika sekundách hry. To si naběhl na centr Akina a hlavou otevřel skóre. Domácí sice protestovali, jelikož neviděli míč za brankovou čarou, ovšem rozhodčí gól uznal.

Druhá půle pak začala stejně jako ta první, když minutu po příchodu ze šaten Akin vystřelil a Vlček dorážkou zvýšil vedení. V závěru pak pečetil výhru Mpenza, který pět minut před koncem vystřídal právě Vlčka.

Výsledky - čtvrtfinále:
Anderlecht Brusel -Dender 3:0, Beerschot - Roeselare 5:1, Kortrijk (II.) - Gent 5:1, Cercle Bruggy - Standard Lutych 4:1.

Reklama

Související témata: