Hlavní obsah

Slávista Švec přestupuje do nizozemského Heerenveenu

HEERENVEEN

Fotbalový reprezentant do 21 let Michal Švec přestupuje z pražské Slavie do nizozemského Heerenveenu. „Smlouvu podepsal do léta 2011. Přestoupit měl až v létě, ale vzhledem ke krátkému jaru bude mít čas na aklimatizaci,“ uvedl hráčův manažer Pavel Paska.

Článek

Švec přitom na začátku prosince se Slavií prodloužil smlouvu až do června 2010 a těšil se, že si zahraje na novém stadiónu v Edenu, ovšem to bude muset v nejbližší době oželet.

Krátce po poledni se na podmínkách smlouvy dohodly oba kluby, Švec poté úspěšně prošel zdravotními testy. "Přestup je uzavřený, hráč podepsal smlouvu," uvedl Paska. "Jsem rád, že jdu do takového ambiciózního klubu. Určitě je dobré, že Heerenveen dává hodně šancí i mladým hráčům," citovaly Švece internetové stránky nizozemského celku.

Mladému univerzálovi se podařilo získat zahraniční angažmá na poslední chvíli, neboť o půlnoci končí přestupové období. Heerenveen bude jeho prvním působištěm mimo Slavii, kde fotbalově vyrostl. V české lize odehrál Švec 67 utkání a vstřelil dvě branky.

Prodělal dvakrát těžký otřes mozku

Švec debutoval v české lize v šestnácti letech a odborníci ho považovali za jednoho z nejtalentovanějších mladíků posledních let. Pak však defenzivního záložníka začaly trápit nejrůznější zdravotní potíže; prodělal dvakrát těžký otřes mozku, na podzim si změnu zlomil palec u nohy a některé zápasy hrál se sebezapřením. V průběhu vánoční dovolené se stihl zotavit z poranění kotníku, které si ovšem během nedávného soustředění v Dubaji obnovil.

V české lize odehrál Švec 67 utkání a vstřelil v nich dvě branky. Slavii dopomohl k titulu podzimního mistra, o evropské poháry bude bojovat i v Heerenveenu. "Je to pro mě výborný klub. Samozřejmě mám do budoucna ambice zamířit třeba ještě výš, ale jsem ještě mladý a raději půjdu krok za krokem," uvedl Švec.

Švec je dalším z mladíků, kteří opouštějí v zimní pauze tým trenéra Karla Jarolíma. Na hostování už odešli útočník Necid, záložníci Vácha s Dočkalem a brankář Diviš, do Liberce přestoupil středopolař Gecov. Slavii po konci podzimní sezóny opustil také zkušený kanonýr Stanislav Vlček, jenž posílil Anderlecht Brusel.

Reklama

Související témata: