Hlavní obsah

Slovenský obránce Zabavník přestupuje do ruského Těreku Groznyj

GROZNYJ

Radoslav Zabavník opouští pražskou Spartu a míří do týmu Těrek Groznyj. Sedmadvacetiletý obránce se nováčkovi první ruské ligy upsal na dva roky. Bývalý slovenský reprezentant před podepsáním kontraktu ještě podstoupí zdravotní testy během soustředění klubu v turecké Antalyi.

Foto: Právo/Michaela Říhová, Právo

Bývalý hráč Sparty Radoslav Zabavník (vlevo)

Článek

"Jednání probíhala asi dva týdny. Nejprve se mi do Ruska nechtělo, ale po rozhovoru s jejich sportovním ředitelem jsem změnil názor," vyjádřil se k jednáním s ruským týmem Zabavník, který v dresu pražské Sparty odehrál celkem 34 zápasů. V podzimní části české nejvyšší soutěže se však do sestavy příliš nedostával a v zimní přestávce dostal od trenéra Bílka svolení k tomu, aby si hledal nové angažmá.

Těrek Groznyj si už nejvyšší ruskou soutěž zahrál, pouze však v roce 2005. Další rok již opět figuroval ve druhé lize. Největším úspěchem klubu tak zůstává vítězství v ruském poháru v roce 2004, ten zajistil klubu účast v Poháru UEFA.

"Je to nováček ruské ligy, jsou hodně natěšení. Chtějí posílit v každé řadě a hrát v ruské lize důstojnou roli. S trenérem jsem ještě nemluvil, ale na zapracování do týmu bude snad dost času. Ruská liga začíná až v polovině března, já navíc mám už něco natrénováno ze sparťanské přípravy. Těrek je nyní na soustředění, šestého února pojedu za nimi," řekl Zabavník pro oficiální web pražského klubu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články