Hlavní obsah

Pekhart sní o debutu v Tottenhamu proti "své" Slavii

SAINTE MAXIME

Lákavé vyhlídky a vidina velkého kariérního postupu se v Tottenhamu Hotspur možná konečně otevírají před českým útočníkem Tomášem Pekhartem. Opoře české reprezentace do jednadvaceti let po roce a půl působení v londýnském klubu svitla naděje na to, že se v ostrém zápase dostane do prvního mužstva. A debut by navíc mohl být opentlený tím, že Pekhart příští týden v Poháru UEFA naskočí do hry proti pražské Slavii, odkud před necelými dvěma lety mezi "Kohouty" zamířil.

Článek

Bitva mezi Tottenhamem a sešívanými se kvapem blíží, úvodní duel třetího kola soutěže se v české metropoli odehraje už příští čtvrtek. To by mohl být pro Pekharta klíčový milník. "Je to pro mě obrovská motivace. Kdyby to vyšlo a zrovna hned proti Slavii, bylo by to něco neuvěřitelného," uvedl v rozhovoru s ČTK ve francouzském Sainte Maxime Pekhart, kterého ve středu ve středomořském letovisku čeká přípravný zápas s jednadvacítkou proti místnímu třetiligovému klubu F.C. Istres. "Dokonce se mi o tom, že si zahraju na Strahově, už několik dní zdá. A ve snu jsem snad dal i gól," usmíval se osmnáctiletý talent.

Pekhart v Tottenhamu od svého příchodu září v rezervní juniorce, ale mezi hvězdy ligového týmu se ještě v ostrém utkání nikdy nedostal. Teď jeho akcie ale výrazně stouply, protože mu ubyla konkurence. Tottenham do Portsmouthu prodal Jermaina Defoa, další forvard Darren Bent je zraněný.

Šéfové Tottenhamu jej odmítli pustit na hostování

"Ředitel klubu mi před odjezdem na jednadvacítku volal s tím, že mě v klubové hierarchii posunujou výš, měl bych teď být třetím útočníkem za Berbatovem a Keanem," vysvětlil vicemistr světa do dvaceti let z loňského roku. Šéfové Tottenhamu jej v lednu dokonce odmítli pustit na hostování do druholigového Queens Park Rangers, aby v mužstvu nevznikla "díra" po odchodu Defoea. Přitom český mladík už přímo s novým a mocným šéfem Rangers Flaviem Briatorem hovořil o podmínkách možného přesunu.

Nakonec Pekhart zůstal u Spurs, ale ve svém nitru optimismus pořád krotí. "Už tolikrát jsem měl jít na zápas s áčkem a pokaždé to něco překazilo. Ale je fakt, že teď jsem asi úplně nejblíž, protože skončily přestupy a Tottenham už do léta nikoho koupit nemůže," přemítal Pekhart. "Jestli se to v Tottenhamu pro mě nezlomí teď, tak už třeba nikdy," podotkl odchovanec sušického fotbalu.

Před zbytkem sezóny má nejlepší kvalifikační střelec jednadvacítky přesně narýsovanou strategii pro další kariéru. Kdyby znovu nedostal šanci v prvním týmu, je v létě připravený po dvou sezónách strávených v Tottenhamu hledat fotbalové štěstí jinde. "Pokud se to nezmění k lepšímu, určitě bych chtěl odejít na hostování," uvedl Pekhart. "V osmnácti nepotřebuju jít do Barcelony, ale jenom potřebuju každý týden pravidelně hrát. A je jedno, jestli to bude v Anglii, nebo někde jinde. Tréninky v Tottenhamu jsou výborné a dávají mi hodně, ale zápas prostě nic nenahradí," řekl Pekhart.

Reklama

Související témata: