Hlavní obsah

Fotbalista Pešír hledá nové angažmá, ve Skotsku skončil

PRAHA

Fotbalový útočník Tomáš Pešír bude možná v jarní sezóně nastupovat znovu v české nejvyšší soutěži. Po úspěšném půlročním působení v druholigovém skotském Livingstonu, v jehož barvách nastřílel na podzim sedm branek, hledá další angažmá. K tomu dostal svolení od Mostu, který ho do zahraničí pouštěl.

Článek

Pešír odešel do neznámého prostředí v létě a brzy se ve skotském fotbale prosadil. "Hraje se tam útočný fotbal, který útočníkům přeje," vyprávěl po vypršení hostování, které už ale nebylo prodlouženo, neboť klub neměl na českého hráče dostatek prostředků.

I proto se fotbalista vrátil do vlasti a čeká na dohodu s případnými zájemci o jeho služby. "Uvidíme, jak to nakonec dopadne, ale od Mostu mám povolení hledat angažmá jinde. Máme ještě týden přestupní termín, snad budu brzy vědět, kde budu dál hrát," řekl fotbalista v rozhovoru pro ČTK.

Šestadvacetiletý Pešír má za sebou pestrou minulost. Slávistický odchovanec během své kariéry působil už také v Mladé Boleslavi, Blšanech, tureckém Kayserisporu, znovu ve Slavii a v létě 2006 přišel do Mostu. Celkem v první české lize nastoupil do 128 zápasů, vstřelil deset gólů. Má za sebou také působení v reprezentační jednadvacítce, kde odehrál deset zápasů a dal dvě branky.

Reklama

Související témata: