Hlavní obsah

Lokvenc: Změna dresu je vysvobozením

Poslední den přestupního termínu ve Švýcarsku zaregistroval vedoucí tým tamní ligy českou posilu. Do klubu FC Basilej přichází na hostování do konce sezóny bývalý reprezentační útočník Vratislav Lokvenc, který dosud působil v rakouském týmu Red Bull Salcburk.

Článek

Jak se vaše nové angažmá seběhlo?

Byla to rychlovka. Přišla nabídka od jednoho manažera, že trenér Basileje shání vysokého útočníka. Spojil se s mým agentem a ve čtvrtek jsem tam odjel na zdravotní testy. Dopadly dobře a domluvili jsme hostování. K tomu máme ústní dohodu, že pokud bude oboustranná spokojenost, mohlo by se angažmá prodloužit.

Rozhodoval jste se dlouho?

Ani ne. Beru to jako vysvobození. Na podzim jsem ještě celkem nastupoval, dal jsem nějaké góly, měl jsem pár asistencí. Ale v zimní přestávce se uzdravili všichni hráči a trenér Trapattoni mi řekl, že moc hrát nebudu, že jsem nějaký čtvrtý nebo pátý útočník. Holt má svoje koně.

Co si od působení v Basileji slibujete?

Hlavně to, že budu pravidelně hrát. Chtěl mě trenér, což bylo důležité. A ten náš v Salcburku mě nechtěl od začátku...

Kdy se k novému týmu připojíte?

Letím tam v pondělí, ze Salcburku je to letadlem chvilka. V neděli hraje Basilej proti FC Curych, ale já ještě nastoupit nemůžu. Administrativní dořešení transferu tam prý trvá pět dní. Ve čtvrtek čeká Basilej odveta 3. kola Poháru UEFA proti Sportingu Lisabon a příští neděli už bych v lize proti Aarau mohl hrát i já.

Reklama

Související témata: