Hlavní obsah

V Rakousku se zřejmě bude opakovat zápas Altach - Rapid

VÍDEŇ

Rakouská fotbalová liga má novou aféru. Fotbalový svaz ve čtvrtek večer rozhodl, že zápas mezi mužstvy Altachu a Rapidu Vídeň z 24. února se bude hrát znovu. Altach původní utkání vyhrál 2:1, a protože Rapid je ve velmi vyrovnané soutěži stále ve hře o titul, rozpoutalo rozhodnutí vlnu vášní a podezření z neregulérnosti soutěže.

Článek

Příčina opakování zápasu je kuriózní: rozhodčí dal pokyn k provedení pokutového kopu a branku z něj na 1:0 pro Altach uznal, přestože brankář Rapidu stál ještě zády k míči. Rozhodčí Bernhard Brugger má zatím na neurčito zastavenou činnost.

Rapid podal po utkání protest s odvoláním na pravidla FIFA a svaz mu dal za pravdu. Altach se sice ještě může odvolat, ale jeho šance jsou hodnoceny jako nulové. Rapid tak vinou chyby rozhodčího dostane druhou šanci na postup do čela tabulky, což mnozí vnímají jako nespravedlivé zvýhodnění.

Po loňské sezóně, která byla v Rakousku sportovně znehodnocena velkými bodovými srážkami pro dva kluby z deseti, doufala rakouská fotbalová veřejnost v korektní ročník. Nová aféra však znovu vrhá špatné světlo na fotbalové dění v pořadatelské zemí nadcházejícího finálového turnaje fotbalového mistrovství Evropy.

Reklama

Související témata: