Hlavní obsah

Villarreal jen remizoval 0:0 s Plašilovou Pamplonou

BARCELONA

Fotbalisté Villarrealu nevyužili šanci snížit náskok druhé Barcelony, když v utkání 26. kola španělské ligy doma uhráli jen bezbrankovou remízu s Pamplonou. Hosté, v jejichž sestavě odehrál celý zápas český reprezentant Jaroslav Plašil, měli dokonce navrch, ale své příležitosti nevyužili. Patří jim tak 14. místo, Villarreal ztrácí na Barcelonu sedm bodů.

Foto: ČTK/AP

García Escudero (dole) z Osasuny zastavuje sevillského Correiu. (ilustrační foto)

Článek

Plašil patřil v sestavě Pamplony k nejaktivnějším hráčům. Soupeřově obraně dělaly problém především jeho centry z rohových kopů, po kterých se hosté dostali do dvou dobrých šancí.

Fotbalisté Espaňolu Barcelona v sobotním zápase 26. kola španělské ligy porazili 2:0 Valencii, o což se postaral Luis García. Sedmadvacetiletý útočník nejprve ve čtvrté minutě otevřel skóre a pak sedm minut po přestávce uklidnil domácí proměněnou penaltou. Hosté, kteří posledních pět minut dohrávali o deseti, se už na odpověď nezmohli.

Smolný zápas prožili fotbalisté Getafe, kteří pouze remizovali 3:3 s Mallorkou. Přitom v utkání dvakrát vedli o dvě branky a od 36. minuty hráli přesilovou hru po vyloučení Scaloniho. Mallorca si však v závěru vytvořila tlak a deset minut před koncem vyrovnal Ramis. Napravil tak chybu z úvodu druhé půle, kdy se trefil do vlastní branky.

Dobrou formu potvrdil Betis Sevilla, který předposlední Murcii rozstřílel 4:0. Dvěma góly k tomu pomohl Pavone. Betis se tak dostal z bezprostředního ohrožení sestupem.

Pádu se již pravděpodobně nevyhne Levante a nic na tom nezmění ani dnešní výhra nad dalším ohroženým týmem Zaragozou. Na příčky zaručující setrvání v nejvyšší soutěži Levante ztrácí deset bodů.

V neděli se hrají další dva zápasy.

La Liga, 26. kolo:
Espaňol Barcelona - Valencia 2:0 (4. a 52. z pen. García), Betis Sevilla - Murcía 4:0 (16. a 57. Pavone, 42. Edu, 75. Sobis z pen.), Getafe - Mallorca 3:3 (2. Cotelo, 11. Albin, 59. vlastní Ramis - 14. Güiza, 77. Arango, 80. Ramis), Levante - Zaragoza 2:1 (21. Geijo, 61. Riga - 66. O. González), Valladolid - Santander 0:1 (86. Duscher).

Reklama

Související témata: