Hlavní obsah

Tisk: Zítka nedělá velké chyby, ale pro Anderlecht není přínosem

BRUSEL

Stal se brankářský post, který v pozici týmové jedničky dlouhodobě zastává Daniel Zítka, pro Anderlecht novým problémem? Takovou otázku si klade nedělní vydání belgického deníku La Derniere Heure. Podle jeho komentátorů se totiž v kuloárech stadionu populárních "fialek" šušká, že český fotbalový brankář nemůže najít od loňského srpna ideální formu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Český brankář Anderlechtu Daniel Zítka

Článek

"Zítka sice nedělá žádné velké chyby, ale pro tým zase nepřináší nic navíc. Právě proto se pozornost stále více soustředí na něho," píše La Derniere Heure.

Ještě více pozornosti na sebe Zítka podle listu strhl při posledním zápase svého týmu v Poháru UEFA proti favorizovanému Bayernu Mnichov. Anderlecht ve čtvrtek utrpěl na vlastním hřišti debakl 0:5. Zítka sice kapituloval pětkrát ze sedmi střel, ale šanci zasáhnout měl pouze u druhého gólu hostů.

Zítka nemá v brance Anderlechtu velkou konkurenci

V současnosti však Zítkův post brankářské jedničky Anderlechtu ohrožen není. Podle belgického listu stále požívá důvěru trenéra Ariëla Jacobse. Mezi tyčemi navíc člen českého reprezentačního týmu nemá v týmu příliš velkou konkurenci. Jeho možný konkurent Silvio Proto si léčí zlomený palec a další náhradník Davy Schollen, který si jednou zahrál i za belgickou reprezentaci, prý Zítku nepředčí.

Pozici českého gólmana navíc posilují dozvuky loňské mistrovské sezóny, v níž podle deníku, jež článek dokresluje velkou fotkou Zítky ve sporu se záložníkem Hassanem, sehrál klíčovou a rozhodující roli.

Reklama

Související témata: