Hlavní obsah

Problémy českých gólmanů neberou konce, Zítka má poraněná třísla

Trojici brankářů české fotbalové reprezentace tři měsíce před mistrovstvím Evropy dál pronásledují problémy různého druhu. Poté, co si Petr Čech z Chelsea před týdnem podvrtl kotník a jeho dvojka Jaromír Blažek byl v Norimberku sesazen do role náhradníka, potkala smůla i třetího gólmana Daniela Zítku. Ten má poraněná třísla.

Článek

Ve středu kvůli tomu musel opustit branku Anderlechtu Brusel v odvetě osmifinále Poháru UEFA na hřišti Bayernu Mnichov už v poločase, ale zatím není jasné, jak dlouho bude mimo hru.

"Daniel chtěl hrát, ale jak zápas začal, tak se bolest začala stupňovat. Nebylo možné, aby nastoupil do druhého poločasu," uvedl na internetových stránkách Anderlechtu trenér Ariel Jacobs, který tak musel poslat do hry Zítkova náhradníka Davyho Schollena.

Ten tak na konci zápasu mohl se spoluhráči slavit překvapivou výhru 2:1, ale na postup do čtvrtfinále belgický klub nedosáhl, protože v prvním duelu na domácí půdě utrpěl debakl 0:5. I těsná prohra tak Bayernu bohatě stačila k účasti mezi elitní osmičkou soutěže.

Reklama

Související témata: