Hlavní obsah

Vlček je vděčný trenérovi Anderlechtu za důvěru

BRUSEL/PRAHA

Dvěma góly se v neděli podílel na vítězství svého Anderlechtu v belgické lize Stanislav Vlček. Bývalý slávistický kapitán se výraznou měrou podepsal pod konečné skóre 3:2 na hřišti Gentu. „Těmito góly chci poděkovat trenérovi za důvěru, kterou ve mě vložil,“ neztratil na zahraničním angažmá nic na svém sympatickém vystupování zkušený český forvard.

Článek

„Na hrotu je velká konkurence, a to drží každého na pozoru. Navzdory tomu se mi od trenéra dostává velké důvěry,“ tvrdil na neoficiálních webových stránkách Anderlechtu Vlček, který před příchodem do belgického klubu odehrál v dresu Slavie 98 zápasů a vstřelil v nich 38 branek.

Vlček otevřel skóre utkání v Gentu již ve 23. minutě, aby o čtrnáct minut později zvýšil na 2:0. „To je důvod, proč mám takovou radost. Jsem rád, že jsem trenérovi mohl vloženou důvěru oplatit tímto způsobem,“ doplnil slovy své gólové představení bývalý hráč ruského Dynama Moskva a Sigmy Olomouc.

Ačkoliv je Anderlecht nyní na čtvrtém místě tabulky a na vedoucí Standard Lutych, který má zápas k dobru, ztrácí šest bodů, nepřestává zimní posila bruselského týmu snít o titulu. „Jsem ale realista. Bodový rozdíl mezi námi a Standardem je příliš velký,“ uvědomuje si Vlček.

Vlček věří v nominaci na ME

Ten by se také rád podíval na nadcházející mistrovství Evropy, které se zanedlouho uskuteční ve Švýcarsku a Rakousku, kam se česká fotbalová reprezentace probojovala z kvalifikace. Na středeční přípravný duel proti Dánsku ovšem kouč národního týmu Brückner Vlčka nepovolal.

„Je to škoda, doufám ale, že s mými vstřelenými góly na sebe budu moct upoutat pozornost reprezentačního trenéra,“ řekl na závěr dvaatřicetiletý útočník, který se dosud v národním seniorském výběru objevil v devíti zápasech, v nichž se mu ale ještě nepodařilo rozvlnit síť soupeře.

Reklama

Související témata: