Hlavní obsah

Trenéra Bičovského vystřídal u fotbalistů Ružomberku Jurkemik

RUŽOMBEROK

Český trenér Přemysl Bičovský a jeho asistent Pavel Chaloupka u fotbalistů Ružomberku skončili. Po nevydařeném vstupu do jarní části slovenské ligy je vedení klubu v čele s generálním ředitelem Jiřím Steinbrochem odvolalo. Novým koučem mužstva se stal někdejší Bičovského spoluhráč z československé reprezentace Ladislav Jurkemik.

Článek

Bičovský přišel do Ružomberku loni v létě a podepsal dvouletou smlouvu. Bývalý kouč Blšan, Teplic či Mostu tehdy na lavičce nahradil krajana Petra Uličného.

Na jaře chtěl Bičovský se svými svěřenci zaútočit na třetí místo, jenže tým z úvodních čtyř zápasů získal jen tři body za remízy a v tabulce klesl na šestou pozici. Kapitánem mužstva je bývalá opora pražské Sparty Jiří Novotný, v kádru jsou i další Češi Jakub Bureš a Ján Králik.

Sedmapadesátiletý Jurkemik před časem vedl slovenskou reprezentaci a jednadvacítku, v roce 2004 získal mistrovský titul se Žilinou. V Ružomberku už působil v sezoně 1998/99, v sobotu ho na úvod nového angažmá čeká domácí duel s Trnavou. Jeho asistentem bude Viliam Hyravý, který spolupracoval i s Bičovským.

Reklama

Související témata: