Hlavní obsah

Podle šéfa Hearts je skotská liga zmanipulovaná

GLASGOW

Šéf fotbalového klubu Heart of Midlothian Roman Romanov prohlásil, že výsledky nejvyšší skotské ligy jsou zmanipulované ve prospěch glasgowských velkoklubů Celtiku a Rangers. Litevský funkcionář s obviněním přišel na pátečním zasedaní akcionářů Hearts.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Tomáš Sivok ze Sparty (vlevo) hlavičkuje v utkání proti Hearts - ilustrační fotografie.

Článek

"Liga je zmanipulovaná velmi dlouho a Celtic s Rangers pak vyhrávají o třicet bodů," citoval Romanova server skysports.com. "Stačí se podívat, v kolika zápasech letos chybovali rozhodčí. Stačí pět utkání a hned je to o patnáct bodů," dodal.

Romanov s tvrzením přišel na zasedání akcionářů, když musel vysvětlit neúspěchy klubu. Hearts patří v tabulce osmé místo, údajně mají dluhy ve výši 30 miliónů liber a celou sezónu navíc hrají bez stálého trenéra.

"Můžu všechny ujistit, že názor o zmanipulované lize s panem Romanovem nikdo z klubu nesdílí," reagoval Alex Gowans, předseda asociace akcionářů Heart of Midlothian. "Když měl vysvětlit, proč se týmu nedaří, nepřišel s jediným rozumným důvodem a uchýlil se proto k tradičním výmluvám na rozhodčí a glasgowské kluby, nepředložil však žádný důkaz. Tohle zasedání byla absolutní ztráta času," dodal.

Reklama

Související témata: