Hlavní obsah

Kinský inkasoval od Zenitu až dvě minuty před koncem

Český fotbalový brankář Antonín Kinský dlouho držel šance Saturnu MO na překvapivou výhru nad obhájcem titulu Zenitem Petrohrad. Až dvě minuty před koncem ho po dorážce překonal Širokov a získal tak Zenitu alespoň bod za remízu 1:1. Byla to již čtvrtá dělba bodů petrohradského týmu ze šesti zápasů.

Článek

Vítězství se naopak dočkal loňský rival Zenitu v boji o titul Spartak Moskva. V sestavě s českým obráncem Martinem Jiránkem totiž veze tři body z Nalčiku za výhru 2:1. Druhý triumf v sezóně zařídil po hodině hry brazilský kanonýr Vellinton, který se trefil již popáté v sezoně.

Fotbalisté Dynama Moskva propásli šanci dostat se do čela tabulku ruské ligy, když jen remizovali 1:1 v derby na hřišti FK Moskva. Dynamo tak má bodovou ztrátu na vedoucí Kazaň, která má navíc utkání k dobru. Naopak FK stále čeká na své první letošní vítězství.

Dynamo se dostalo do vedení v závěru první půle, když se poprvé po návratu ze španělské Sevilly prosadil útočník Keržakov. Domácí, v jejichž dresu odehrál celé utkání český záložník Tomáš Čížek, krátce po změně stran srovnali zásluhou Godunoka.

Ruská liga - 6. kolo:
FK Moskva - Dynamo Moskva 1:1, Nalčik - Spartak Moskva 1:2, Samara - Tomsk 3:0, Saturn MO - Petrohrad 1:1.

Reklama

Související témata: