Hlavní obsah

Mešanovič dal třetí gól v turecké lize a Kayserispor vyhrál

Istanbul

Útočník Muris Mešanovič, který hostuje z Mladé Boleslavi v Kayserisporu, se v turecké lize potřetí zapsal mezi střelce. Úvodním gólem zápasu proti Malatyasporu bosenský fotbalista přispěl k vítězství 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Muris Mešanovič v dresu Mladé Boleslavi. Archivní foto

Článek

Mešanovič přišel do Kayserisporu před dvěma měsíci a rázem se stal stabilním členem základní sestavy. Jeho tým je ale stále poslední v tabulce. Díky dnešní výhře nicméně snížil ztrátu na první nesestupové místo, které patří právě Malatyasporu, na tři body.

Na podzim v české lize nasbíral Mešanovič osm gólů. V minulosti hrál také za Slavii, Jablonec a Jihlavu.

Přímý souboj o první místo mezi Trabzonsporem a Basaksehirem skončil nerozhodně 1:1. Oba týmy mají dál stejně bodů a Trabzonspor je v čele díky lepšímu skóre. Za domácí odehrál celý zápas obránce Filip Novák, který mohl se spoluhráči v 56. minutě jen sledovat, jak Demba Ba nekompromisní střelou zajistil Basaksehiru vedení. Bývalý útočník Chelsea či Newcastlu dal desátý gól v soutěži a je nejlepším střelcem týmu. O dělbě bodů rozhodl o chvíli později vlastním gólem slovenský obránce Martin Škrtel, jenž poslal po rohovém kopu domácích míč smolně hlavou do branky.

Turecká liga nebyla jako jedna z mála přerušena kvůli pandemii koronaviru, hraje se ale bez diváků.

Turecká fotbalová liga - 26. kolo:
Kayserispor - Malatyaspor 2:1
Trabzonspor - Basaksehir 1:1
17:00 Galatasaray - Besiktas

Reklama