Hlavní obsah

Fotbalového trenéra Mazuru v Trnavě odvolali

TRNAVA

Pondělní porážka na hřišti posledního Trenčína připravila o práci trenéra trnavských fotbalistů Josefa Mazuru. Český kouč byl v úterý odvolán, na jeho místo klub dosadil staronového lodivoda Jozefa Adamce. Vedení Spartaku o tom informovalo na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: čtk

Trenér Josef Mazura (vlevo) ještě když trénoval 1. FC Brno.

Článek

Trnava má za sebou včetně smolné porážky s Petržalkou ve finále Slovenského poháru tři prohry v řadě. Po pondělním nezdaru s outsiderem z Trenčína, který se dočkal vítězství po sedmi měsících, byl Mazura stejně jako jeho asistent Cyril Stachura odeslán na dovolenou až do konce ligového ročníku.

"Toto rozhodnutí mě ani nepřekvapilo. Beru to jako součást trenérského života, i když odvolat trenéra v době, kdy má mužstvo šanci bojovat o třetí místo v tabulce, se mi zdá takové 'trnavské', trochu nelogické," uvedl Mazura na webovém portálu deníku Sme.

"Uvědomuju si, že na nás byl vyvíjen velký tlak. Navíc poslední zápasy se nám vůbec nevydařily, ani já jsem nebyl spokojený s výkony mužstva. Když vám ale vypadne pět hráčů ze základní sestavy, to se těžko látá," doplnil Mazura.

Dvaapadesátiletý trenér má v klubu smlouvu ještě na rok, ale naznačil, že obě strany spolupráci po sezoně ukončí. "Rýsujou se mi nějaké nabídky, ozvali se mi ze slovenských i českých klubů," uvedl někdejší kouč Drnovic a Brna.

Spartak během posledních dnů spadl z třetího na čtvrté místo, na druhou Žilinu a účast v Poháru UEFA ztrácí 18 bodů.

Reklama

Související témata: