Hlavní obsah

Belgický fotbalista Sterchele zemřel při autonehodě

BRUSEL

Belgický fotbalista Francois Sterchele ve čtvrtek v noci zemřel při autonehodě. Šestadvacetiletý útočník předního belgického celku FC Bruggy při návratu z Antverp z narozeninové oslavy svého přítele ztratil kontrolu nad svým sportovním vozem, narazil do stromu a byl na místě mrtev. Podle předběžných výsledků vyšetřování jel nepřiměřenou rychlostí. Informovala o tom belgická média.

Článek

"Byl to jeden z nejtalentovanějších mladých hráčů. Měl obrovský potenciál. Mohl nám hodně pomoci," řekl k neštěstí bývalý belgický premiér Jean Luc Dehaene, který je známým fanouškem Brugg. "Byla to rána z čistého nebe. Je to tragédie," citovala ho agentura AP.

Vedení Brugg se rozhodlo uctít Stercheleho památku tím, že pozastavilo své webové stránky, místo kterých se objeví pouze černobílá fotka s černou páskou. "Je to pro klub velmi bolestivé. Francois byl výborný týmový hráč. Jsme šokováni," řekl pro belgickou televizi VRT brankář Dany Verlinden.

Sterchele patřil k největším hvězdám belgické ligy a začal se prosazovat i do národního týmu, za který odehrál čtyři zápasy. V sezóně 2006/07 se stal ještě v barvách Beerschotu nejlepším střelcem ligy, když nastřílel 21 branek. V letošní sezoně pomohl Bruggám 11 zásahy k třetímu místu.

Reklama

Související témata: