Hlavní obsah

Ajax se rozhodl zbavit kapitána Davidse

AMSTERODAM

Nový trenér Ajaxu Amsterodam Marco Van Basten se rozhodl zbavit dosavadního kapitána Edgara Davidse. S bývalým reprezentačním záložníkem opustí nizozemský celek další zkušený fotbalista Samuel Kuffour.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Trenér Nizozemska Marco Van Basten udílí pokyny - ilustrační fotografie

Článek

"Nedohodli jsme se na nové smlouvě, jeho kontrakt proto skončí 30. června," řekl Van Basten na adresu pětatřicetiletého Davidse.

Záložník odmítl, že by jeho odchod z Ajaxu zapříčinil příchod neoblíbeného trenéra, přestože před časem prohlásil, že kvůli Van Bastenovi je připraven ukončit kariéru. "Mrzí mě, že to končí takhle, protože mám Ajax v srdci. Ale nechci tady zůstávat za každou cenu," uvedl Davids, který Van Bastena nemůže vystát od předloňského mistrovství světa v Německu, kam ho kouč nenominoval.

"Rozhodně ale nehodlám končit s kariérou a v budoucnu se v Amsterodamu zastavím, abych se s fanoušky rozloučil, jak se sluší a patří," dodal s tím, že si může vybírat z několika nabídek.

Rodák ze Surinamu se do Ajaxu, kde odstartoval kariéru a vyhrál s ním Pohár UEFA a Ligu mistrů, vrátil loni v lednu. Během druhého působení v klubu však někdejší záložník AC Milán, Barcelony, Interu Milán a Tottenhamu odehrál vinou zranění jen 34 zápasů a vstřelil jeden gól.

Jednatřicetiletý ghanský obránce Kuffour opouští Ajax po nevydařeném angažmá. Letos v lednu přišel jako volný hráč z AS Řím, ale odehrál jen dva zápasy.

Reklama

Související témata: