Hlavní obsah

Kouč Straka jedná s OFI Kréta, láká ho jižanský styl

ATÉNY

Trenér František Straka by mohl od příští sezóny vést fotbalisty OFI Kréta. Za pár dní padesátiletý kouč připustil, že s dvanáctým celkem uplynulé sezony řecké ligy jedná. Smlouva ale zatím podepsána není. Straku láká především jižanský styl.

Foto: čtk

Trenér František Straka

Článek

Impulzivní trenér zvažuje několik nabídek. "Kromě OFI mám ještě nějaké jiné, ale tahle je momentálně na prvním místě. Dá se říct, že je nejkonkrétnější. Jednání jsou v první fázi, uvidíme, jak to dopadne. Je možné, že se dohodneme zítra, pozítří, za měsíc nebo taky vůbec. Každopádně mě těší, že o mě mají zájem," prohlásil Straka, který po skončení letošní sezony neprodloužil smlouvu v Českých Budějovicích.

Angažmá v OFI Kréta by pro něj bylo čtvrtou zahraniční štací. Trenérskou kariéru začal v německém Wuppertalu, pak pomohl zachránit druhou bundesligu Ahlenu a před příchodem na jih Čech působil v rakouském Innsbrucku. Teď ho láká vyzkoušet si další angažmá v cizině.

"Řecko je zase něco úplně jiného, bylo by to pro mě nová a zajímavá zkušenost. Láká mě jejich jižanský styl, navíc je to liga úřadujících mistrů Evropy," připomněl Straka řecký úspěch na Euru v Portugalsku. "OFI Kréta před rokem usilovala o Pohár UEFA, je to velice perspektivní mužstvo," uvedl devětačtyřicetiletý trenér.

Straka by se mohl stát druhým českým koučem v OFI Kréta, neboť řecký klub v letech 2002 a 2003 trénoval Zdeněk Ščasný. "Se Zdeňkem jsem nemluvil. Ale bavil jsem se s panem Maurerem, který v OFI působil do listopadu loňského roku," doplnil Straka.

Reklama

Související témata: