Hlavní obsah

Trenér Straka podepsal s OFI Kréta roční smlouvu

František Straka povede v příští sezóně fotbalisty OFI Kréta. Impulzivní kouč, který ve středu oslaví padesáté narozeniny, podepsal podle pondělní informace agentury AP s dvanáctým celkem uplynulé sezóny řecké ligy roční smlouvu.

Článek

Straka po skončení letošního ročníku neprodloužil kontrakt v Českých Budějovicích. Už v minulém týdnu se svěřil, že jižanský styl ho láká. "Byla by to pro mě nová a zajímavá zkušenost. Navíc je to liga úřadujících mistrů Evropy," připomněl Straka.

Celek OFI Kréta prý měl o jeho služby velký zájem. "Už loni jsem měl nabídku z jiného řeckého klubu, ale nakonec jsme se nedohodli. Teď přišla nabídka z OFI, měli o mě zájem už delší dobu. Rozhodoval jsem se víceméně až v posledních týdnech," řekl Straka.

O víkendu vyjednával o nové smlouvě přímo v Řecku. "Jsem rád, že jsme se dohodli, i když jednání byla hodně náročná," připustil kouč. Potvrdil, že měl více nabídek, dokonce prý o jeho služby usilovalo i vedení reprezentace, u níž po nadcházejícím mistrovství Evropy skončí Karel Brückner.

Straka mohl trénovat i reprezentaci

"Momentálně nemá cenu řešit ostatní nabídky, ale jedna z nabídek byla u národního týmu," uvedl Straka, podle něhož šlo o jakési první konzultační kontakty. "Ale teď je zbytečné se tím zabývat, naplno se soustředím na práci v OFI Kréta. O tom, že jsem podepsal, rozhodla hlavně jejich serióznost a ochota. Moc chtěli, abych se stal jejich trenérem," pokračoval bývalý českobudějovický trenér.

Nyní ho čeká především poznávání nového kádru. "Mužstvo se bude měnit. Nejspíš nastane pohyb v týmu, budou odchody a příchody hráčů," řekl Straka. Vedení prý pomýšlí výš než na dvanácté místo z uplynulé sezony. "Mančaft má na víc, chceme hrát v klidném středu tabulky okolo sedmého místa. Říci, zda má tým na atakování pohárových pozic, je teď příliš brzy. Mým úkolem bude hlavně zformovat a stabilizovat mužstvo," dodal Straka, jenž začne přípravu na novou sezonu 1. července.

Řecké angažmá je pro Straku čtvrtou zahraniční štací. Trenérskou kariéru začal v německém Wuppertalu, pak pomohl zachránit druhou bundesligu Ahlenu a před příchodem na jih Čech působil v Innsbrucku.

V trenérské funkci na Krétě Straka vystřídá Jorgose Paraschose, který u mužstva strávil rok. Tým OFI v letech 2002 a 2003 trénoval Zdeněk Ščasný.

Reklama

Související témata: