Hlavní obsah

Polská policie zatkla fotbalového trenéra podezřelého z korupce

VARŠAVA

Polská policie ve středu ve Varšavě zatkla fotbalového trenéra Jerzyho E., kterého podezřívá z korupce. Je další osobou zadrženou v souvislosti s rozsáhlou úplatkářskou aférou v polském fotbale. Edward Zalewski ze státního zastupitelství ve Vratislavi novinářům řekl, že ve středu zatčený trenér uslyší obvinění do několika hodin.

Článek

Jerzy E. je synem bývalého člena polské fotbalové reprezentace Jerzyho Engela, který byl posléze místopředsedou fotbalového svazu. Zalewski nechtěl prozradit podrobnosti k trenérovu zatčení, uvedl pouze, že bude obviněn z korupce. Agentura PAP uvedla, že podle zdrojů blízkých vyšetřování trenér zřejmě přijal úplatek.

Vyšetřování korupce v polském fotbale začalo v květnu 2005. Od té doby prokuratura obvinila okolo 120 osob, mezi nimiž jsou sportovní činovníci, rozhodčí či lidé z fotbalového svazu.

Loni v prosinci začal před vratislavským soudem první proces kvůli korupci ve fotbale. Na lavici obviněných usedlo 17 osob. Pravomocně odsouzen ještě nikdo nebyl.

Rozsáhlá aféra, která zasáhla ligové týmy, chladí emoce polských fanoušků spojené s nadcházejícím evropským šampionátem v Rakousku a ve Švýcarsku. Na mistrovství Evropy se totiž Polsko představí poprvé v historii.

Reklama

Související témata: