Hlavní obsah

Bílek povede v nové sezóně fotbalisty Ružomberku

PRAHA

Bývalý trenér fotbalové Sparty Michal Bílek vymění od nadcházející sezóny českou ligu za slovenskou. Dohodl se totiž na ročním angažmá se sedmým týmem slovenské nejvyšší soutěže Ružomberkem. Na svých webových stránkách to uvedlo vedení klubu.

Foto: ČTK/Roman Vondrouš

Trenér Michal Bílek

Článek

Sedmý celek uplynulého ročníku Corgoň ligy vedl naposledy Ladislav Jurkemik, jemuž u týmu vypršela smlouva. V kádru slovenského mistra ze sezóny 2005/06 působili v minulé sezóně tři čeští hráči. Vedle stopera a kapitána Jiřího Novotného to byl obránce Jakub Bureš a záložník Ján Králik.

„Dohoda zní prozatím na jeden rok s tím, že oboustranná opce je otevřená. S trenérem Bílkem jsme začali jednat začátkem týdne, nakonec jsme jednání dovedli do úspěšného konce. Pan Bílek je znám kvalitní prací, a my doufáme, že se mu bude dařit i v Ružomberku. Máme mladý tým, čili všeobecným cílem bude stabilizovat kádr, pozvednout hráčskou výkonnost a dostat mužstvo v tabulce co nejvýš,“ citovala marketinkového manažera klubu slovenská agentura TASR.

Kouč Bílek začal s trénováním v Teplicích, kde vedl mužstvo v první lize v roce 2001. Následovalo působení v Kostarice, u české reprezentace hráčů do devatenácti let, v sezónách 2003-06 trénoval v Blšanech. Následně v roce 2006 koučoval fotbalisty Viktorie Plzeň, ještě v tentýž rok ovšem podepsal smlouvu se Spartou, kde vydržel téměř až do letošního konce sezóny.

Reklama

Související témata: