Hlavní obsah

Bývalý polský fotbalový reprezentant Ledwon se oběsil

KLAGENFURT

Polský fotbalista Adam Ledwon, jenž hrál naposledy rakouskou ligu za Klagengurt, se ve středu oběsil. Čtyřiatřicetiletý obránce po sobě zanechal ženu a dvě děti.

Článek

Velkou část své profesionální kariéry strávil v rakouské lize, kde oblékal dres Austrie Vídeň, Admiry Vídeň a Sturmu Štýrský Hradec. Zahrál si i dva roky v německé bundeslize za Leverkusen. Za polskou reprezentaci odehrál 18 zápasů, v nichž vstřelil jednu branku.

Zpráva o jeho sebevraždě silně zasáhla polskou výpravu na mistrovství Evropy, kde dnes Poláky hrají o udržení postupových nadějí s Rakouskem. "Je to pro nás všechny obrovský šok," řekl agentuře DPA někdejší Ledwonův spoluhráč z reprezentace Tomasz Hajto.

V neděli přitom s Ledwonem sledoval prohraný zápas s Německem a tragédii nic nenasvědčovalo. "Hodně jsme žertovali a smáli se. Je to katastrofa a pro všechny hráče na mistrovství světa strašný šok," uvedl.

Hajto si přál, aby aktéři dnešního zápasu mezi Polskem a Rakouskem uctili Ledwonovu památku minutou ticha, ale polský svaz to s ohledem na pozůstalé odmítl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články