Hlavní obsah

Trenér Zdeněk Zeman povede CZ Bělehrad

BĚLEHRAD

Fotbalový trenér Zdeněk Zeman bude pokračovat v kariéře na lavičce srbského týmu Crvena Zvezda Bělehrad. Se slavným klubem minulosti se jednašedesátiletý kouč v úterý dohodl na dvouleté smlouvě. O Zemanovi, který byl po propuštění z italského Lecce v prosinci 2006 bez angažmá, se v poslední době mluvilo i o jako možném nástupci Karla Brücknera u reprezentace České republiky.

Článek

"Věříme, že příchod takového velkého jména pomůže k ozdravení celého našeho fotbalu i zvýší návštěvnost na stadiónech a zájem o fotbal jako takový. Zkušenost, kterou nám pan Zeman přinese, jistě pomůže všem v klubu," prohlásil na tiskové konferenci v Bělehradě prezident Crveny Zvezdy Toplica Spasojevič.

„Náš nový trenér pěstuje ofenzivní styl hry, což je k mému potěšení ve shodě s tím, jak bychom měli hrát. Pouze takto můžeme vrátit publikum zpátky na stadióny, což se jistě odrazí i na příjmech, příchodu kvalitních hráčů, i jejich lepším výkonu. Doufám, že dnešní den bude vzpomínán jako velká fotbalová událost. Že uskutečníme cíle, kvůli kterým tu jsme - že se vrátíme do Evropy," dodal Spasojevič.

Trenér Zeman zdůraznil svoji velikou spokojenost s příchodem do Crvene zvezdy, kterou sledoval živě v Bari v roce 1991. „Chtěl bych poděkovat vedení Crvene zvezdy, které mi dalo šanci vést tento klub se slavnou historií. Doufám, že tato historie bude pokračovat pozitivním směrem a skvělými výsledky. Věřím, že lidé v klubu i fanoušci budou spokojeni s mojí prací a s mými výsledky," přeje si kouč, jenž má už od roku 1975 italské občanství.

Bývalý trenér AS Řím či konkurenčního Lazia, kam kdysi přivedl Pavla Nedvěda, se nyní těší na nové prostředí. "Myslím, že je tu velmi dobrý kádr. Viděl jsem kvalitu a potenciál hráčů a věřím, že díky mému pojetí útočné hry se vše může pozvednout na ještě vyšší úroveň,“ citovaly Zemana oficiální internetové stránky klubu.

Zeman v CZ Bělehrad vystřídal Aleksandara Jankoviče a bude již pátým mužem na lavičce týmu za poslední dvě sezóny. Crvena Zvezda získala ve své historii 25 mistrovských titulů. Devatenáctkrát triumfovala v rámci Jugoslávie, pětkrát se její hráči stali šampióny Srbska a Černé hory. Titul získali naposledy v sezóně 2006/07, v uplynulém ročníku je předčil městský rival Partizan. V roce 1991 klub vyhrál i Pohár mistrů evropských zemí, když ve finále porazil Olympique Marseille na penalty.

Reklama

Související témata: