Hlavní obsah

Koller má namířeno do ruské Samary

Fotbalový útočník Jan Koller má namířeno do ruského klubu Křídla sovětů Samara. Podle serveru sports.ru už dokonce podepsal v novém působišti smlouvu, což ale hráčův agent Pavel Paska na dotaz ČTK popřel. Zájem Samary nicméně potvrdil v televizi Nova.

Článek

Koller prý už má za sebou i lékařskou prohlídku a podle informací serveru tn.cz se má připojit k týmu Křídla sovětů v tomto týdnu. "Právě odlétáme s Honzou do Samary k dalšímu jednání o smlouvě. Rusové mu nabízejí lukrativní kontrakt na rok a půl," uvedl Paska, podle něhož ale není Samara jediným uchazečem o Kollerovy služby.

"Momentálně má nabídky ze Samary a také z anglického Birminghamu City," uvedl hráčův manažer. O Kollera má stále zájem i pražská Sparta, ale jeho příchod do letenského klubu je podle Pasky nepravděpodobný.

Přitom sparťanský generální manažer Jozef Chovanec ještě v úterý odpoledne naznačil, že je případné angažování vysokého útočníka stále ve hře. "Náš zájem o Honzu trvá. Nechtěli jsme příliš agresivně vstupovat během Eura do jednání. Teď může vzniknout další prostor a my se znovu můžeme vrátit k jednáním," řekl novinářům Chovanec.

Koller by se mohl stát spoluhráčem Jiřího Jarošíka. Třicetiletý záložník přestoupil do Ruska na začátku roku a přiznal, že ho Koller dokonce kontaktoval. "Honza mi volal a ptal se mě, jak to v klubu chodí," přiblížil Jarošík na Nově. Samara by byla pro Kollera šestým zahraničním klubem. Předtím působil v Lokerenu, Anderlechtu Brusel, Dortmundu, Monaku a naposledy Norimberku.

Reklama

Související témata: