Hlavní obsah

Fotbalista Koller přestoupil do ruské Samary

PRAHA

Fotbalový útočník Jan Koller přestoupil z Norimberku do ruského týmu Křídla sovětů Samara, kde se potká s krajanem Jiřím Jarošíkem. Kollerův manažer Pavel Paska v pondělí řekl, že hráč v novém působišti podepsal smlouvu na rok a půl, jejíž součástí je i následná roční opce. Koller se prý už setkal s týmem na soustředění v Rakousku a od 1. července by se měl zapojit do přípravy.

Článek

Koller už v minulých dnech probíral svou budoucnost s krajanem Jarošíkem, který za Samaru hraje. A dnes se měl dokonce sejít v rakouském Alpendorfu s trenérem ruského klubu Leonidem Sluckým. "Všechno dopadlo podle představ a ke spokojenosti všech stran. Honza teď ještě bude mít krátkou dovolenou, na začátku července, až se zase rozběhne ruská liga, se připojí k týmu," řekl ČTK Paska.

Pětatřicetiletý Koller do Samary přestupuje z Norimberku, kde působil od ledna. Bavorský klub sestoupil z bundesligy a jeho vedení nedávno dalo najevo, že největší hvězdy v čele s Kollerem z úsporných důvodů bude muset uvolnit. Rodáka ze Smetanovy Lhoty sice v Německu vázala dvouletá smlouva, ale Norimberk mu v odchodu nijak nebránil. Přestupová suma zveřejněna nebyla, podle agentury SID Samara zaplatila zhruba milión eur. Přibližně za stejnou částku Koller v lednu do Norimberku přišel z Monaka.

Po odchodu ze Sparty působil v belgickém Lokerenu

Koller, který po vyřazení české reprezentace na evropském šampionátu ukončil kariéru v národním týmu, si vyzkouší již páté zahraniční angažmá. Po odchodu ze Sparty působil od roku 1996 v belgickém Lokerenu, po třech letech zamířil do Anderlechtu Brusel, odkud jej po dalších dvou sezonách koupil Dortmund. Před dvěma lety přestoupil do Monaka a letos v lednu se vrátil do Německa, ale Norimberk od pádu do druhé ligy nezachránil.

Samara v souboji o autora rekordních 55 branek v českém dresu porazila anglický Birmingham, Austrii Vídeň či další klub z ruské ligy Kazaň, které také o dvoumetrového kanonýra projevily zájem. Koller má ambicióznímu týmu pomoci k útoku na evropské poháry, Samara zatím figuruje po jedenácti odehraných zápasech na šestém místě. Podle ruských serverů se Samara chystá posílit i o další hráče. Klub má zájem o příchod obránce Maxima Šackicha, kterého si Dynamo Kyjev cení na 5,5 miliónu liber.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články