Hlavní obsah

Český kouč Malura: S Nitrou chceme hrát na špici slovenské ligy

Těžká obhajoba třetího místa z loňské sezóny nejvyšší slovenské fotbalové ligy čeká na nového kouče Pavla Maluru s fotbalisty Nitry. Ti se vloni, pod nyní již mladoboleslavským trenérem Pavlem Hapalem, postarali o největší úspěch klubu v historii samostatnosti. „Kdo se bojí nesmí do lesa. Věřím, že se nám na to podaří navázat,“ řekl Malura po přípravném utkání v Edenu, kde jeho celek podlehl Slavii 1:3.

Článek

Co vám přípravný duel napověděl před odvetným utkáním Intertoto s ázerbájdžánským Neftči Baku?

Předně je třeba říci, že jsme zápas v Edenu odehráli bez všech hráčů, kteří budou doma s Baku hrát, čili jsme opravdu použili ten nejširší kádr.

Řekl si někdo o základní sestavu?

První poločas utkání byl schůdný, někteří hráči ukázali, že patří do základní sestavy. Ve druhé půli už bylo vidět, že hraje velmi kvalitní mužstvo proti velmi průměrnému. Rozdíl byl obrovský, tam už není co hodnotit.

Už jste se sžil se slovenským prostředím?

Zatím jsem tam týden. Co se týká zázemí klubu a všechny věci, které se týkají tréninků, tam jsou na špičkové úrovni. Věřím, že se nám podaří znovu vytvořit silný tým, a že budeme hrát na špici slovenské ligy.

Co bylo hlavním motivem, který vás do Nitry přilákal?

Vidina zahrát si evropské poháry, zahrát si ligu. Byla to sportovní výzva.

Nebál jste se převzít mužstvo po sezóně, kdy s ním trenér Hapal dosáhl takového úspěchu?

Kdo se bojí nesmí do lesa. Věřím, že nám se na to podaří navázat. Nevidím důvody, proč bych se měl obávat toho, že to nezvládnu. To bych nemohl ani trénovat.

Uvažujete ještě o nějaké významnější posile?

Významnější asi ano, ale určitě si ji nechám pro sebe.

Líbí se vám město?

Nitra je velice pěkná, zatím jsem nevypozoroval, že by tam měli s Čechy problémy. Zejména pro to, že Pavel Hapal tam udělal se svou českou skupinou velký kus práce. Kluci si dokázali, že umějí hrát fotbal. To si myslím, že jim hodně pomohlo.

Reklama

Související témata: