Hlavní obsah

Zenit Petrohrad odmítl nabídku Barcelony na Aršavina

MOSKVA

Ani 15 miliónů eur (asi 353 miliónů korun) nestačilo fotbalové Barceloně na koupi ruského záložníka Andreje Aršavina. Vedení Zenitu Petrohrad v pondělí opakovanou nabídku katalánského velkoklubu odmítlo s tím, že si představuje ještě výrazně více. Nakonec ruská strana jednání rovnou ukončila.

Článek

"Nabídli za něj 15 miliónů eur, což je stále málo. A když měli svou nabídku zvýšit, neudělali to, takže jsme jednání ukončili," uvedl ve svém prohlášení ruský klub. Nikdo jiný prý ve frontě vážných zájemců o Aršavina není, byť se nejen ruská média předhánějí v opačných spekulacích. "Žádné oficiální nabídky jsme zatím nedostali, veškeré spekulace o jeho přestupu jsou bezpředmětné," citovaly stanovisko vedení klubové stránky Zenitu.

Setrvání sedmadvacetiletého špílmachra v ruské lize ale rozhodně jisté není. Hráč sám se opakovaně vyjádřil, že by rád do zahraničí. Zatím stále váhá nad prodloužením smlouvy, přičemž stávající mu má vypršet v roce 2010. Dokud se o své budoucnosti sám nerozhodne, nebude podle trenéra Dicka Advocaata vůbec hrát zápasy. Tak jako v prvním ligovém zápase po sedmitýdenní pauze, v němž Petrohrad i bez Aršavina v neděli smetl sibiřský Tomsk 5:1.

Reklama