Hlavní obsah

Sanmarinský klub chce angažovat Romária

MILÁN

Konec kariéry brazilské fotbalové legendy Romária možná ještě není definitivní. Dvaačtyřicetiletého útočníka totiž přemlouvá k návratu na trávník sanmarinský šampión S.S. Murata, který v pondělí svůj záměr oficiálně potvrdil. Dokonce by jej rád stihl zaregistrovat ještě před vstupem do 1. předkola Ligy Mistrů, v němž narazí na švédský IFK Göteborg.

Článek

Murata je v městském státečku fotbalovým hegemonem, ale v evropských pohárech obvykle končí na samém začátku. I proto by se jí legendární kanonýr hodil. "Šance, že si za nás zahraje, je takových 70 procent," prohlásil sportovní ředitel Muraty Denis Casadei.

Romário by nebyl prvním brazilským mistrem světa, který si za Muratu zahrál. Vloni angažovala pro předkolo Ligy Mistrů stejně starého obránce Aldaira, který by si měl svou anabázi v sanmarinském klubu zopakovat i letos. A aby byla pestrá paleta hráčů kompletní, snaží se funkcionáři zlanařit ke startu i o něco mladšího jezdce Michaela Schumachera. "U Schumachera jde ale vážně jen o publicitu, zatímco Romário by byl opravdu citelnou posilou, stejně tak Aldair," dodal Casadei.

Reklama

Související témata: