Hlavní obsah

Fotbalisty CSKA Sofia opět převezme zkušený kouč Penev

SOFIA

K fotbalistům CSKA Sofia se vrací už potřetí kouč Dimitar Penev. Třiašedesátiletá trenérská legenda přichází ke klubu uprostřed ekonomické krize, která si patrně vyžádá prodej řady opor. Právě díky práci s mladými neznámými hráči si Penev v minulosti udělal největší jméno.

Článek

Úřadující bulharský mistr byl kvůli obrovským dluhům vyřazen z Ligy mistrů a jisté ještě není ani jeho setrvání v bulharské nejvyšší soutěži. Pokud se to funkcionářům přece jen podaří, bude to už jiný tým než ten, který vybojoval v uplynulé sezóně mistrovský titul. Prezident Alexander Tomov rezignoval na funkci už v červnu poté, co klub vyslechl verdikt UEFA. Vzápětí odešel i kouč Stojčo Mladenov.

Jeho nástupce Penev je v CSKA takřka ikonou. V letech 1964-1977 patřil v jeho dresu k největším hvězdám, mezi roky 1986 a 1991 potom klub dovedl coby trenér k třem bulharským titulům. Poté vedl dvakrát reprezentaci, naposledy v neúspěšné kvalifikaci na letošní ME, předtím došel s týmem až do semifinále MS 1994. Mezitím stihl ještě jedno angažmá v CSKA, v roce 1998 byl ale po několika měsících propuštěn.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články