Hlavní obsah

Koller se dočkal premiéry v ruské lize, na gól ale čekal marně

Český fotbalový útočník Jan Koller se při své premiéře v ruské lize branky nedočkal. V sobotním utkání 13. kola sice poprvé nastoupil v dresu Samary a stejně jako další český fotbalista Jiří Jarošík odehrál celé utkání, ale recept na pozornou obranu Jaroslavle nenašel. Nepovedlo se to ani nikomu z jejich spoluhráčů, a tak Samara uhrála na hřišti čtrnáctého celku tabulky jen bezbrankovou remízu a zůstala na osmé příčce.

Článek

Fotbalistům Spartaku Moskva vůbec nevyšlo ligové derby s CSKA, s nímž prohráli vysoko 1:5. Třemi góly během první půle se o to zasloužil brazilský útočník Vágner Love. V dresu Spartaku odehráli celý zápas čeští obránci Martin Jiránek i Radoslav Kováč.

Armádní celek CSKA, na jehož lavičce seděl český záložník Luboš Kalouda, sice letošní sezonu nezačal dobře, když se pohyboval ve středu tabulky, ovšem dnes se předvedl v parádním světle. Již po čtvrthodině se poprvé prosadil Love, který v 44. minutě dokončil hattrick a definitivně tak rozhodl. Spartak tak prohrál i druhý zápas po dlouhé přestávce, v níž se liga nehrála kvůli mistrovství Evropy.

Rusko - 13. kolo:
Jaroslavl - Samara 0:0, Perm - Vladivostok 2:0, Spartak Moskva - CSKA Moskva 1:5.

Reklama

Související témata: