Hlavní obsah

Kováč dostal žlutou kartu za faul na fanouška, Koller se opět neprosadil

MOSKVA

Český fotbalový reprezentant Radoslav Kováč dostal v sobotním zápase ruské ligy mezi Spartakem Moskva a Lokomotivem žlutou kartu za ostrý faul. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby ovšem nešlo o faul na fanouška.

Článek

Spartak se v poslední době potýká s výsledkovou krizí, na což příznivci negativně reagují a po většinu sobotního derby dávali najevo svou nevoli. V 73. minutě jeden z diváků vběhl na hřiště, Kováč se za ním vydal a narušitele zastavil nekompromisním zákrokem. Fanoušek poté v doprovodu ochranky odkulhal ze hřiště.

Osmadvacetiletý český stoper či defenzivní záložník, který je údajně blízko přestupu do Sampdorie Janov, však za svou pomoc pořadatelské službě nesklidil chválu, ale obdržel žlutou kartu. Rozhodčí ho potrestal za nesportovní chování. Spartak proti Lokomotivu nakonec v nastaveném čase vybojoval alespoň remízu 2:2 a odvrátil třetí prohru za sebou. V šesté minutě nastavení Kováč hlavou trefil břevno.

Koller ani v druhém zápase gól nedal

Ani ve druhém zápase v dresu Křídel sovětů se český fotbalový reprezentant Jan Koller střelecky neprosadil. Jeho Samara remizovala v ruské lize na hřišti Spartaku Nalčik 1:1, což už je pro Křídla sovětů šestá remíza v řadě.

Koller, stejně jako Jarošík odehráli v Nalčiku celý zápas, který trval nikoli devadesát, ale rovných sto minut. Rozhodčí totiž deset minut nastavil, ale ani v prodloužení nedokázal žádný z týmů strhnout vítězství na svou stranu.

Český kanonýr Koller se během utkání prodral do několika šancí, ale koncovka mu zatím v Rusku nevychází. Největší příležitost měl v 85. minutě, kdy po centru Bělozerova hlavičkoval z deseti metrů nad břevno. Vedoucí branku Samary vstřelil v 60. minutě právě Bělozerov, domácí vyrovnali o osm minut později. Po jejich gólu vypadl na stadión elektrický proud, zhaslo osvětlení a pár minut se nehrálo.

Ruská fotbalová liga, 14. kolo:
Lokomotiv Moskva - Spartak Moskva 2:2, Nalčik - Samara 1:1, Tomsk - Chimki 3:1.

Reklama

Související témata: