Hlavní obsah

Artmedia vstoupila do sezóny výhrou nad nováčkem z Prešova

BRATISLAVA

Fotbalisté Artmedie Petržalka vykročili za obhajobou mistrovského titulu výhrou 1:0 nad nováčkem soutěže Tatranem Prešov. Úvodní utkání nového ročníku slovenské ligy v sobotu rozhodl jedinou brankou sedm před koncem kapitán Ján Kozák, který proměnil pokutový kop za faul na českého útočníka Zbyňka Pospěcha.

Článek

V dresu Artmedie odehrál vedle Pospěcha celé utkání také obránce Radek Dosoudil, který se prosadil i gólově, avšak jeho branka nebyla kvůli ofsajdu uznána. Na straně Prešova se na postu stopera představil Aleš Pikl.

Úspěšnou exekucí pokutového kopu se na úvod sezony prezentoval také český záložník Jan Gruber. Jeho branka nasměrovala Nitru k výhře 2:1 nad Dunajskou Stredou. V dresu Nitry se představili také Jakub Hottek a Pavel Simr.

Nevedlo se naopak českému trenérovi Michalu Bílkovi, který byl po své premiéře v Corgoň lize zklamaný. Jeho Ružomberok totiž nestačil na Košice, s kterými prohrál 0:1. O branku se postaral nejlepší střelec minulé sezóny Ján Novák.

Slovensko - 1. kolo:
Artmedia Petržalka - Prešov 1:0 (83. Kozák z pen.), Košice - Ružomberok 1:0 (5. Novák), Nitra - Dunajská Streda 2:1 (6. Gruber z pen., 80. Bališ - 90.+1 vlastní Švrček), Slovan Bratislava - Banská Bystrica 0:0.

Reklama

Související témata: