Hlavní obsah

Marek Čech ve Vladivostoku už podruhé po sobě vychytal nulu

Samou chválu si vysloužil český gólman ve službách ruského Vladivostoku Marek Čech za výkon v utkání 14. kola ruské ligy proti favorizovanému moskevskému Dynamu. Na domácím hřišti totiž udržel čisté konto a protože jeho spoluhráč Ševčenko dal v 90. minutě jediný gól zápasu, odpoutal se Vladivostok z předposlední příčky v tabulce. „Podržel nás,“ chválil Čecha chorvatský trenér na lavičce Vladivostoku Zoran Bulič.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Exliberecký brankář Marek Čech je ve Vladivostoku hodně populární.

Článek

Pro Vladivostok šlo o jedno z klíčových utkání, neboť jeho manko začalo povážlivě narůstat. Hodně mu nahrálo, že moskevské Dynamu figurující dosud na třetí příčce přijelo hned bez pěti hráčů základní sestavy a nastoupilo v hodně improvizované sestavě.

„Domácím ale ještě víc nahrál terén, na němž se fotbal vůbec nedal hrát. Loni to tady v dešti připomínalo spíše vodní pólo, letos se na tomto hřišti mělo hrát spíše ragby. A to tvrdíme, že fotbal má být pro diváky,“ zlobil se trenér Dynama Andrej Kobelev.

„Podmínky byly pro oba týmy stejné, my se s nimi vyrovnávali lépe v první půli, Dynamo ve druhé, kdy mělo více ze hry. Hlavně po přestávce nás brankář Čech několikrát podržel a dokázal, proč ho naši fanoušci tak zbožňují,“ reagoval na moskevského kouče šestačtyřicetiletý chorvatský trenér ve službách Vladivostoku Zoran Bulič.

Český legionář Marek Čech patří ve Vladivostoku skutečně k nejpopulárnějším a nejvíce ceněným hráčům. V klubové anketě fanoušků před startem podzimní sezóny skončil na třetím místě - za autorem jediného gólu Igorem Ševčenkem a Dakostou.

Reklama

Související témata: