Hlavní obsah

Odchod brankáře Laštůvky do West Hamu se zadrhl

Kvůli předkupnímu právu ve smlouvě o ročním hostování zřejmě vázne odchod fotbalového gólmana Jana Laštůvky do anglického West Hamu, který už byl v pondělí takřka na spadnutí. Šestadvacetiletý brankář proto zatím zůstává v Šachtaru Doněck.

Foto: www.banicek.cz

Jan Laštůvka

Článek

"Nabídka z West Hamu je. Klub o mě stojí a odejít znovu do anglické ligy je rozhodně zajímavé a lákavé, bohužel jednání se na určitých věcech dost zkomplikovalo," řekl dnes ČTK Laštůvka.

Podle zákulisních informací je bodem sporu opce na případný přestup. West Ham by získal Laštůvku nejprve na roční hostování s předkupním právem, ale jeho výše se na poslední chvíli proti původní dohodě údajně téměř zdvojnásobila přibližně na pět milionů eur. Navíc s tím, že český brankář o další rok prodlouží smlouvu v Doněcku.

"Nebudu komentovat žádná čísla, ale v podstatě už jsme s West Hamem byli dohodnuti a pak se najednou opční částka o hodně zvýšila. Od pondělka mi to jednání přijde dost podivné, za těch okolností se do ničeho nehrnu," prohlásil Laštůvka.

Stále existuje šance na kompromis

Šance, že se všechny strany domluví na kompromisu, ale stále existuje. West Ham je na turné po Spojených státech, do jeho návratu se však situace musí vyřešit. "Nic jsme neukončili, pořád se jedná, ale moc se to odkládat nemůže," uvedl Laštůvka.

Kdyby se transfer přece jen uskutečnil, stal by se bývalý gólman Baníku svěřencem Luďka Mikloška, který má v londýnském týmu na starost brankáře. Jeho spoluhráčem by byl i osmnáctiletý český gólman Marek Štěch. West Ham sice shání dvojku k Robertu Greenovi, ale ten se nedávno otřel v médiích o vedení a jeho pozice v týmu dost oslabila.

"Když se nedohodneme, jsem vnitřně připravený zůstat v Doněcku," řekl Laštůvka, o kterého v létě usilovala i Sparta.

Laštůvka si anglickou ligu zachytal už v předloňské sezóně za Fulham. Po ročním hostování se vrátil zpátky do Doněcku, který ho na další sezónu půjčil do německé Bochumi.

Reklama