Hlavní obsah

Obránce Puygrenier dal před Francií přednost Rusku

PETROHRAD

Do ruské ligy zamířil další fotbalista ze západní Evropy. Francouzský obránce Sébastien Puygrenier se sice už dohodl na přestupu z Nancy do St. Etienne, na poslední chvíli však raději podepsal smlouvu se Zenitem Petrohrad. Ruský vítěz Poháru UEFA totiž přeplatil jak hráče, tak i jeho mateřský klub Nancy. Puygrenierova cena tak nakonec vyšplhala na 6,8 miliónu eur (asi 161 miliónů korun).

Článek

Chování šestadvacetiletého beka funkcionáře St. Etienne rozlítilo. "Tohle není o změně názoru, ale spíš o totálním nedostatku respektu a morálky," uvedlo ve svém prohlášení vedení klubu.

Puygrenier byl hráčem Nancy, s nímž se St. Etienne dohodlo na odstupném pěti miliónů eur (asi 118 miliónů korun) a chystalo vše na pondělní dokončení přestupu. Ten se považoval za hotovou věc a v předstihu jej zaregistrovaly i internetové databáze hráčů. Jenže v noci z neděle na pondělí se vše změnilo.

Obránce zavolal funkcionářům a informoval je, že se dohodl v Rusku. Se St. Etienne byl sice ústně domluvený, nic však nepodepsal, a tak bylo vedení klubu z jihovýchodní Francie bezmocné. "Jeho jediné vysvětlení bylo takové, že mu Rusové nabízejí víc peněz," uvedlo vedení St. Etienne, které Puygrenierovo chování označilo za neuvěřitelné.

Urostlý stoper sice stále čeká na pozvánku do francouzské reprezentace, ve své domovině má ale velmi dobré jméno. V sezóně 2006/07 byl dokonce zvolen do nejlepší jedenáctky francouzské ligy, v Nancy patřil k nepostradatelným. Fanoušci jej opakovaně zvolil nejlepším hráčem týmu, za nějž během pěti let odehrál 140 mistrovských zápasů.

Reklama

Související témata: