Hlavní obsah

Koller připravil dva góly Samary při výhře nad Kinského Saturnem

MOSKVA

Český útočník Jan Koller se ve středečním zápase 15. kola ruské ligy velkou měrou podílel na vítězství fotbalistů Samary. Pro své spoluhráče připravil dva góly při výhře 4:0 nad Saturnem MO, jehož branku hájil Antonín Kinský. Samara je v polovině soutěže šestá v tabulce se sedmibodovou ztrátou na vedoucí Kazaň.

Článek

Koller, který do Samary přišel na začátku měsíce, se sice zatím střelecky neprosadil, dnes však ukázal svou schopnost připravovat šance pro spoluhráče. Již po deseti minutách narazil míč Boberovi, který otevřel skóre. V závěru první půle pak nejlepší střelec české reprezentace v historii vybojoval míč a Savinovu střelu již brankář Kinský nedokázal zastavit. Koller měl i několik šancí, ale o další zásahy se postarali znovu Savin a Kovba.

Vedle Kollera odehrál v dresu Samary celý zápas také další Čech Jiří Jarošík.

V dohrávce osmého kola CSKA Moskva uhrál bezbrankovou remízu s obhájcem titulu Zenitem Petrohrad. CSKA k výhře nepomohlo ani to, že téměř celý druhý poločas hrál Petrohrad bez vyloučeného Križanace. Deset minut před koncem však síly na hřišti vyrovnal mladý útočník Dzagojev, který rovněž dostal červenou kartu.

V sestavě Zenitu byl po celý zápas český levý bek Radek Šírl.

Výsledky:
8. kolo: CSKA Moskva - Petrohrad 0:0.
15. kolo: Samara - Saturn MO 4:0.

Reklama

Související témata: