Hlavní obsah

Kalouda nastoupil poprvé v základní sestavě CSKA a zranil se

Dlouho očekávaná premiéra v základní sestavě CSKA Moskva skončila pro českého fotbalistu Luboše Kaloudu smolně. V osmifinále Ruské poháru proti třetiligovému Torpedu Vladimir ve středu stihl odehrát jen 19 minut, než musel kvůli zranění třísla vystřídat. I bez něj CSKA vyhrál jasně 4:1 a postoupilo do čtvrtfinále.

Článek

"Luboš si poranil třísla. Zítra se podrobí vyšetření, které má zjistit rozsah zranění," řekl manažer českého záložníka Pavel Zíka.

Jednadvacetiletý Kalouda, který loni získal s českou reprezentací stříbro na mistrovství světa hráčů do 20 let, přestoupil do CSKA v březnu z Brna za částku blížící se 130 miliónům korun. Od té doby však odehrál jen závěrečné minuty v dubnovém zápase 7. kola ruské ligy proti Vladivostoku. Poté se dostal maximálně na lavičku náhradníků.

O největší překvapení středečních zápasů osmifinále Ruského poháru se postaral Zenit Petrohrad. Úřadující ligový mistr a vítěz Poháru UEFA nečekaně vypadl s druholigovým Sibirem Novosibirsk po prohře 0:1. Český fotbalista do utkání v dresu poražených Radek Šírl nezasáhl.

Postoupil Spartak Moskva, v jehož sestavě chyběli odpočívající čeští obránci Martin Jiránek a Radoslav Kováč. Do hry nezasáhli ani Jan Koller s Jiřím Jarošíkem, jejichž Samara postoupila přes třetiligový Gazovik Orenburg až po penaltovém rozstřelu.

Reklama

Související témata: