Hlavní obsah

Aršavin chce pryč z Petrohradu, i když si finančně pohorší

MOSKVA

Ruský fotbalista Andrej Aršavin ví, že si nejspíš nikde nevydělá tolik jako ve svém současném působišti Zenitu Petrohrad. Přesto chce z ruského týmu pryč, stěžuje si však, že vedení klubu jeho přestup do některé z prestižních lig blokuje.

Článek

"Opravdu hodně jsem chtěl a stále chci odejít. Ale můj klub dělá všechno pro to, aby se to nepovedlo," řekl pátečnímu vydání listu Sport Express Aršavin.

Sedmadvacetiletý útočník zaujal pozorovatele velkých klubů na červnovém mistrovství Evropy, kde pomohl Rusku do semifinále. Krátce nato dostal Zenit nabídku 15 milionů eur za Aršavinův přestup do Barcelony, ale odmítl. Stejně se zatím vede představitelům Tottenhamu.

"Najednou částka za můj přestup začala růst. Nevím, kde jsem to přesně slyšel, ale prezident Zenitu prý tvrdil, že za mě chce 27 milionů eur. To musí každého vyděsit," uvedl sedmatřicetinásobný reprezentant. "Můžu jen říct, že pokud půjdu do zahraničí, vydělám si míň než v Petrohradu," dodal hráč, jenž je s třemi milióny eur ročně údajně nejlépe placeným fotbalistou v Rusku.

Pochopení pro svého svěřence, jenž uvažuje dokonce o stávce, projevil i kouč Zenitu Dick Advocaat. "Především chceme, aby tu zůstal. Ale obecně se dá říct, že dobrý přestup by mohl pomoci jeho kariéře. Andrej hrál za Zenit sedm let," uvedl kouč, jenž se spolu s Aršavinem v květnu radoval z triumfu v Poháru UEFA.

Reklama

Související témata: